Groupe du Vin | Wijn detail
16262
page-template-default,page,page-id-16262,page-child,parent-pageid-16095,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-8.0,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Bellingham | The Homestead Series | Sauvignon Blanc

Zuid-Afrika | Coastal Region

Artikelnummer
15.171.851
Wijnmerk
Bellingham
Wijnhuis
Bellingham
Land
Zuid-Afrika
Regio/Subregio
Coastal Region
Classificatie
WO Coastal Region | Paarl
Druivenras
Sauvignon Blanc
Wijntype
Stille wijn
WijnKleur
Wit
Vinificatie

Na binnenkomst worden de druiven vergist op lage temperatuur, 16 oC, om hem maximaal fruit te geven.

Wijnomschrijving

Mix van grassig en tropisch, buxus, maar ook passievrucht, exotisch fruit, zacht en sappig, goede zuren, mild en smakelijk.

Achtergrond informatie

De druiven voor deze wijn staan aangeplant in Tygerberg, in de streek Durbanville Hills, waar tegenwoordig de meeste Zuid-Afrikaanse top-Sauvignons vandaan komen. De directe invloed van de nabije oceaan is verantwoordelijk voor de bijzondere frisheid van het klimaat hier, perfect voor sauvignon blanc. De druiven worden geoogst in twee plukgangen, waardoor een mix ontstaat van tropisch fruit en licht grassige tonen, waardoor de wijn heerlijk complex en tegelijk mooi fris en levendig wordt.

Wijn/Spijs

Lekker bij gegrilde vis, zoals dorade, salades, exotische gerechten uit de Mexicaanse keuken.

Serveertemperatuur
8-10 graden
Afsluiting
Schroefdop
Bewaarpotentieel
Op dronk – nog 1 jaar laten liggen
Over de producent:

Bellingham gaat ver terug naar 1693. In dat jaar plantten de Nederlander Gerrit Janz van Vuuren en zijn vrouw, een Franse Hugenote, de eerste 1000 wijnstokken. Bellingham ontwikkelde zich daarna tot een Zuid-Afrikaans wijnhuis met een keur aan kwaliteitswijnen. Wijnen uit de Nieuwe Wereld, gemaakt op klassieke wijze. De huidige Bellingham range weerspiegelt de geschiedenis van het huis. Een geschiedenis verbonden met een gouden draad van innovatie, vindingrijkheid en een vooruitziende blik.

 

Bij Bellingham gaan we bij het wijnmaken uit van zogenaamde minimale interventie. We willen een natuurlijk product maken met zo min mogelijk ingrepen in de vinificatiekelder. Eeuwenoude methoden combineren we met hedendaagse technische hoogstandjes om kwaliteitswijnen te maken die de druif en het terroir weerspiegelen. Iedere fase van de productie krijgt alle tijd en aandacht. De nadruk ligt op het mondgevoel en het behoud van het karakter van de druif en het terroir. We gaan subtiel om met het lageren op hout. De wijnen krijgen structuur en complexiteit van de eikenhouten vaten zonder dat het druifeigen karakter erdoor wordt aangetast of overpowered.

 

Kwaliteitswijnen uit de Nieuwe Wereld, gemaakt op klassieke wijze. Dit proef je ook terug in onze Homestead serie. Diepzinnige wijnen van onze gepassioneerde wijnmaker Niël Groenewald en een ode aan de historische wijnboerderij in de prachtige Franschhoek Vallei. Daar waar het allemaal begon…

Hoge Resolutie Afbeelding:
Lage Resolutie Afbeelding:

Zoek wijn

 


 

Wijn selecteren

 

↓